Habcsóklap desszertekhez

Fagyik, pohárkrémek, sütemények díszítéséhez jól jöhet egy ilyen elraktározott, gazdag habcsókalap, amihez nem kell más, mint amiből úgyis pakolgatunk egy-egy kisebb adagot a konyhapolcon vagy a mélyhűtőben.

A megsült lapot éles késsel darabokra vágjuk, a morzsákat hősiesen eltüntetjük, a nagyobb darabokat tálalásig üvegbe, dobozba zárjuk (amíg el nem morzsálódnak, akkor ugye a morzsákat hősiesen eltüntetjük, az élet szép. :P ).

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
1 evőkanál keményítő
15 dkg porcukor
1 evőkanál holland kakaópor
1 -1 marék dió, csokoládé és mandulaszelet

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, a keményítőt és a kakaóport. Ha szükséges, nyugodtan csináljuk úgy, hogy közben az edényt alulról melegítjük, kisláng felett tartva, hogy gyorsabban olvadjon fel benne a beleszórt cukor. Egy sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük a masszát és megszórjuk csokoládéval, dióval, mandulával.  Így percek alatt kész a dolog, egyetlen edényt kell elmosogatni, nem kell habzsákból adagolni a habcsókokat.

Előmelegített 130-150 fokos sütőbe toljuk, majd kb. 15 perc után levesszük a hőmérsékletet 100 fokra és kiszáradásig sütjük. (Ha nem azonnal kell, akkor 1-2 óra után a sütőt lekapcsolva, ott lehet hagyni egy fél napra még száradni.)

Tökéletes és finom megoldás az eltett tojásfehérje, a megmaradt kisebb adagnyi dió, mogyoró felhasználására.

Címkék: ,