Sült csirke répával és salátával

Egy gyors kalória- és szénhidrátszegény vacsoraötlet!
Hozzávalók:
1 egész, csontos csirkemell
1 fej lilahagyma
fejenként 1 szál répa
só, bors, petrezselyem, tárkony

A csirkét megmossuk, alaposan belemasszírozzuk a fűszereket és alá-köré szórjuk a felnyolcadolt hagyma darabjait. A répát zöldségpucolóval vékony szeletekre vágjuk, és a répaszalagokból kis, gubancos halmokat készítünk a csirke köré és megfűszerezzük őket. Az egész alá öntünk 2-3 dl vizet és 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Ez körülbelül 6-8 adag lesz.

A sült répa mellé még egy gyors salátát készítettem, kígyóuborkából és paradicsomból, sóval, borssal, fehérborecettel - ez össze is ért, amíg a csirke megsült.

Elkészülési idő: 90 perc, munkaidő: 30 perc.

Címkék: ,